تحلیل هفتگی تخصصی گروه صنعتی یاران – شماره 21 – 10 مهر 1402

  1. خانه
  2. /
  3. تحلیل هفتگی
  4. /
  5. تحلیل هفتگی تخصصی گروه صنعتی یاران – شماره 21 – 10 مهر 1402

تحلیل هفتگی گروه صنعتی یاران

شماره 21،  10 مهر ۱۴۰۲

مقدمه: این تحلیل هفتگی با هدف تسهیل و افزایش گردش اطلاعات تخصصی و معتبر در حوزه صنعت فولاد به عنوان یکی از سه صنعت برتر دنیا و با رویکرد توسعه استاندارد این صنعت در داخل کشور تهیه و منتشر می شود.
گروه صنعتی یاران، با رویکرد دسترسی همگانی فعالان صنعت به اطلاعات قابل اتکا و در راستای مسئولیت اجتماعی خود در جهت ارتقا سطح علمی و اطلاعاتی صنعت فولاد، با بهره مندی از نیروهای خبره در قالب تیمهای تخصصی شامل: تیم جمع آوری اطلاعات بازار، تیم تحلیل و آنالیز، تیم طراحی و ویراستاری و تیم تبلیغات، اقدام به انتشار این هفته نامه نموده است.

ثبات قیمتی در سنگ آهن


سنگ آهن بیست و یکم

بر اساس پیش بینی صورت گرفته در تحلیل پیشین، شاهد تثبیت قیمتی سنگ آهن 62% سی اف آر چین در محدوده 116 تا 119 دلار بودیم. با در نظر گرفتن کاهش موجودی بنادر چین، افزایش واردات سنگ آهن و افزایش وام دهی بانک های چینی نشان از بهبود بحران مسکن در آن کشور دارد. در همین راستا هنوز می‌توان افق میان مدت مثبتی را برای روند قیمتی سنگ آهن در نظر گرفت. در مقابل، باید به سیاست پکن در راستای حفظ حجم تولید فولاد در سال 2023، به مقدار معادل سال گذشته، توجه ویژه کرد. سال گذشته، میزان تولید فولاد در کشور چین 1,01 میلیارد تن بود، در حالی که در هشت ماهه‌ی ابتدایی سال 2023 تولیدی معادل 712,9 میلیون تن در این کشور به ثبت رسیده است. این امر نشان از احتمال کاهش تولید در چهار ماهه انتهایی سال به میزان ماهانه 74,3 میلیون تن دارد. این امر در کنار موارد مذکور، نشان از بهبود تقاضا و کاهش عرضه دارد که به نوبه خود عاملی محرک برای قیمت محصولات نهایی نیز خواهد بود. اما در کوتاه مدت، با توجه به شروع تعطیلات یک هفته ای در کشور چین، می توان کاهش جزئی قیمت ها و بازاری راکد را پیش بینی کرد.

رکود قیمتی در بازار ارز

با توجه به تلاش بانک مرکزی برای ایجاد ثبات قیمتی در بازار ارز، عامل تقویت پایه پولی بر مبنای بدهی و چاپ نقدینگی، نشان از افزایش تورم در آینده دارد و این امر امکان صعودی شدن نرخ دلار را محتمل تر می‌کند. در میان مدت با توجه به احتمال تصویب لایحه برنامه هفتم توسعه و با در نظر گرفتن مفاد لایحه مذکور، رخ دادن شوک تورمی در بازارهای مالی محتمل ارزیابی می شود. بر اساس تحلیل نموداری می توان انتظار افزایش آهسته نرخ دلار تا محدوده 520,000 تا 530,000 ریال را داشت.


دلار بیست و یکم

تحلیل اختصاصی: وضعیت بازار میلگرد، پروفیل و لوله چه خواهد بود؟

بازار میلگرد

در راستای تحلیل های ارائه شده، در هفته گذشته شاهد کاهش قیمت در بازار میلگرد و کلاف بودیم. این امر نشان از بلاتکلیفی موجود در بازار دارد که خود حاصل از ابهامات مربوط به نرخ گاز صنایع، تقاضای کم برای محصولات نهایی در بورس کالا و رکود موجود در بازار صادراتی و داخلی است. در هفته جاری با توجه به بهبود تقاضا برای محصول میانی آهن اسفنجی و رقابت قیمتی در عرضه های این محصول در تالار معاملاتی بورس کالا، می توان انتظار ایجاد ثبات قیمتی و در ادامه شروع صعودی شدن خفیف قیمت ها را داشت.

بازار لوله و پروفیل

همان طور که پیش بینی شده بود، در هفته گذشته شاهد بازاری ثابت و بدون نوسان برای لوله و پروفیل بودیم. در این هفته نیز پیش بینی می شود به علت نبود عوامل کاهنده یا افزاینده همچنان شاهد بازاری ثابت و بدون تلاطم باشیم. این ثبات باعث اعتماد مشتریان به بازار شده و تقاضا را در بازار افزایش خواهد داد.

بیانیه سلب مسئولیت

نظرات ارائه شده در اين گزارش ها به هيچ وجه به عنوان توصیه‌ای جهت خريد، فروش و يا نگهداری سهام شركت ها و ساير ابزارهای معاملاتی نيست و مسئوليت استفاده از اين اطلاعات برعهده خوانندگان محترم است.

برای اطلاع از قیمت میلگرد بافق و مشخصات تولیدی آن می‌توانید با کارشناسان فروش  ما تماس بگیرید یا به لینک صفحه قیمت مراجعه کنید.




جشنواره تخفیف میلگرد بنر صفحه لیست قیمت

نوشتهٔ پیشین
تحلیل هفتگی تخصصی گروه صنعتی یاران – شماره 20 – 20 شهریور 1402
نوشتهٔ بعدی
slier 3

مطالب مرتبط