تحلیل هفتگی گروه صنعتی یاران
شماره 67، ۱۸ فروردین ۱۴۰۴
مقدمه: این تحلیل هفتگی با هدف تسهیل و افزایش گردش اطلاعات تخصصی و معتبر در حوزه صنعت فولاد به عنوان یکی از سه صنعت برتر دنیا و با رویکرد توسعه استاندارد این صنعت در داخل کشور تهیه و منتشر می شود.
گروه صنعتی یاران، با رویکرد دسترسی همگانی فعالان صنعت به اطلاعات قابل اتکا و در راستای مسئولیت اجتماعی خود در جهت ارتقا سطح علمی و اطلاعاتی صنعت فولاد، با بهره مندی از نیروهای خبره در قالب تیمهای تخصصی شامل: تیم جمع آوری اطلاعات بازار، تیم تحلیل و آنالیز، تیم طراحی و ویراستاری و تیم تبلیغات، اقدام به انتشار این هفته نامه نموده است.
دلار در اوج قیمتی خود

مطابق تحلیل ارائه شده پیش از سال نو، انتظار داشتیم که نرخ دلار بازار آزاد از قیمت 890,000 ریال تا محدوده 1,050,000 تا 1,080,000 ریال افزایش یابد. با محقق شدن این تحلیل و رسیدن قیمت دلار به محدوده پیش بینی شده، شاهد بروز اخبار مربوط به از سر گیری مذاکرات هسته ای ایران بودیم. با انتشار این اخبار و نزدیک شدن قیمت اونس طلای جهانی به انتهای مسیر صعودی میان مدت خود، دلار در ایام تعطیلات نوروز با نوسانات قیمتی به کار خود ادامه داد. انتظار می رود با توجه به عدم احتمال بروز تقابل نظامی جدید در خاورمیانه و همچنین موافقیت ضمنی حاکمیت با موضوع شروع مذاکرات غیر مستقیم، در نیمه ابتدای سال جاری شاهد کاهش زمانگیر نرخ دلار تا محدوده 820,000 ریال باشیم. مسیر محتمل حرکت قیمتی دلار با خط چین آبی ترسیم شده است.
تاثیر تعرفه های آمریکا بر کامودیتی های جهانی

همانطور که انتظار می رفت قیمت سنگ آهن 62% سی اف آر چین به محدوده مهم 100 دلار بازگشت. این امر با توجه به اعمال تعرفه های جدید از سوی دولت ترامپ برای واردات به آمریکا تحقق یافت. هدف اصلی اعمال این تعرفه ها را می توان آغاز جنگ اقتصادی با چین از سوی آمریکا تلقی کرد. این تعرفه ها صرفا در بلند مدت منجر به کاهش سرعت رشد اقتصاد جهانی خواهد شد و همین امر به بروز تورم دامن خواهد زد. در این میان بر اساس داده های تاریخی، فدرال رزرو آمریکا همواره در مواجهه با شرایط مشابه اقدام به افزایش نرخ بهره کرده است که همین سیاست انقباضی منجر به بروز کاهش قیمت در کامودیتی های باارزش (طلا و نقره) و ایجاد رکود و ثبات در کامودیتی های اساسی مانند سنگ آهن شده است. انتظار میرود در میان مدت شاهد کف سازی قیمتی در محدوده 96 تا100 دلار برای سنگ آهن 62% سی اف آر چین باشیم و پس از آن افزایش قیمت مطابق مسیر خط چین آبی رنگ به وقوع بپیوندد.
تحلیل اختصاصی: وضعیت بازار میلگرد، پروفیل و لوله چه خواهد بود؟
بازار میلگرد

در حال حاضر با در نظر گرفتن کسری انرژی، افزایش نرخ حامل های انرژی و همچنین افزایش قیمت میانگین موزون آهن اسفنجی، رسیدن این نرخ به اوج قیمتی خود و به تبع آن صعود بیشتر قیمتی شمش فولادی در بورس کالای ایران دور از انتظار نخواهد بود. همچنین تغییرات نرخ ارز منجر به افزایش قیمت میلگرد و کلاف خواهد شد. با این حال با توجه به احتمال کاهش نرخ دلار، می توان انتظار داشت زمانی که اصلاح قیمتی دلار آغاز شود، شاهد شروع روند کاهشی نرخ محصولات میلگرد و کلاف باشیم.
بازار لوله و پروفیل

با توجه به روند تغییرات قیمتی دلار، شاهد افزایش نرخ لوله و پروفیل در بازار آزاد خواهیم بود. با این حال تاثیر افزایش نرخ ارز، با وجود رکود موجود در بازارهای نهایی مصرف کننده لوله و پروفیل تا حدودی خنثی خواهد شد. انتظار می رود در هفته جاری شاهد افزایش جزئی و ثبات قیمتی در این محصولات باشیم.
بیانیه سلب مسئولیت
نظرات ارائه شده در اين گزارش ها به هيچ وجه به عنوان توصیهای جهت خريد، فروش و يا نگهداری سهام شركت ها و ساير ابزارهای معاملاتی نيست و مسئوليت استفاده از اين اطلاعات برعهده خوانندگان محترم است.
برای اطلاع از قیمت میلگرد بافق و مشخصات تولیدی آن میتوانید با کارشناسان فروش ما تماس بگیرید یا به لینک صفحه قیمت مراجعه کنید.