تحلیل هفتگی تخصصی گروه صنعتی یاران – شماره 32 – 10 اردیبهشت 1403

  1. خانه
  2. /
  3. تحلیل هفتگی
  4. /
  5. تحلیل هفتگی تخصصی گروه صنعتی یاران – شماره 32 – 10 اردیبهشت 1403

تحلیل هفتگی گروه صنعتی یاران

شماره 32،  10 اردیبهشت ۱۴۰3

مقدمه: این تحلیل هفتگی با هدف تسهیل و افزایش گردش اطلاعات تخصصی و معتبر در حوزه صنعت فولاد به عنوان یکی از سه صنعت برتر دنیا و با رویکرد توسعه استاندارد این صنعت در داخل کشور تهیه و منتشر می شود.
گروه صنعتی یاران، با رویکرد دسترسی همگانی فعالان صنعت به اطلاعات قابل اتکا و در راستای مسئولیت اجتماعی خود در جهت ارتقا سطح علمی و اطلاعاتی صنعت فولاد، با بهره مندی از نیروهای خبره در قالب تیمهای تخصصی شامل: تیم جمع آوری اطلاعات بازار، تیم تحلیل و آنالیز، تیم طراحی و ویراستاری و تیم تبلیغات، اقدام به انتشار این هفته نامه نموده است.

ریزش قیمت طلای جهانی و کاهش نرخ دلار

در اولین هفته اردیبهشت ماه 1403، نرخ دلار بازار آزاد تحت تاثیر فروکش کردن ریسک‌ های سیستماتیک منطقه و آرامش سیاسی با کاهش قیمت، به کار خود پایان داد. با در نظر گرفتن جو آرام سیاسی در خاورمیانه و تلاش بانک مرکزی برای ایجاد ثبات و کاهشی نمودن قیمت دلار، انتظار می رود کاهش قیمت دلار آزاد به صورت پلکانی تا محدوده 600,000 ریال ادامه داشته باشد. با این وجود، علی رغم کاهشی شدن قیمت دلار در بازار آزاد، واحد های صنعتی و تولیدی انتظار دارند که بانک مرکزی تصمیماتی در راستای افزایش نرخ دلار نیمایی در کوتاه مدت اتخاذ نماید. این موضوع به کاهش فاصله قیمتی دلار آزاد و نیمایی و همچنین توجیه پذیر شدن امر صادرات به عنوان یکی از منابع تامین ارز در داخل کشور منجر خواهد شد. طبق تحلیل نموداری نیز، انتظار داریم دلار به روند کاهشی خود ادمه دهد. ولی با در نظر گرفتن پارامترهای اقتصادی، کاهش قیمت به کمتر از 600,000 ریال منطقی ارزیابی نمی شود.

ثبات قیمتی در نرخ سنگ آهن

طبق تحلیل نشریه شماره 31، شاهد افزایش قیمت سنگ آهن 62% به واسطه انتظارات معامله گران و افزایش تقاضا برای نهاده معدنی سنگ آهن در بازار بودیم. این امر که عکس العملی به تنش های موجود در خاورمیانه بود، منجر به افزایشی شدن قیمت کامودیتی ها شد. از سوی دیگر، با توجه به واگرایی موجود بین تقاضا برای محصولات نهایی در فصل دوم سال 2024 و تناژ واردات سنگ آهن به چین در هفته های گذشته، انتظار داریم رشد قیمتی فعلی نهایتاً تا قمیت 125 دلار ادامه دار باشد. طبق تحلیل نموداری نیز انتظار می رود شاهد نوسان قیمتی مشابه مسیر قرمز رنگ، در سه فصل ابتدایی 2024 برای نهاده معدنی سنگ آهن باشیم. قیمت در حال حاضر در مسیر پیشروی به سوی هدف 125 دلار است.

تحلیل اختصاصی: وضعیت بازار میلگرد، پروفیل و لوله چه خواهد بود؟

بازار میلگرد

با در نظر گرفتن کاهش تنش های منطقه ای و همچنین ابلاغ بخشنامه جدید فرمول قیمت گذاری مقاطع فولادی، انتظار می رود با توجه به ثبات قیمتی بیلت و میلگرد جهانی، شاهد ثبات و کاهش جزیی قیمتی محصولات میلگرد و کلاف در بازار ایران باشیم.

بازار لوله و پروفیل

علی رغم کمبود ورق گرم ضخامت ۲ میلی متر تولیدشده توسط فولاد مبارکه اصفهان در بازار و همچنین تداوم اعمال محدودیت های خرید در بورس کالای ایران توسط وزارت صمت، انتظار داشتیم شاهد افزایش قیمت ها باشیم. با این حال، با توجه به آرام گرفتن تنش های سیاسی منطقه خاورمیانه شاهد کاهش قیمت دلار بودیم. همین امر منجر به ایجاد رکود و کاهش جزئی قیمت ها در کوتاه مدت خواهد شد. با وجود این، روند قیمتی در بلند مدت صعودی ارزیابی می شود.

بیانیه سلب مسئولیت

نظرات ارائه شده در اين گزارش ها به هيچ وجه به عنوان توصیه‌ای جهت خريد، فروش و يا نگهداری سهام شركت ها و ساير ابزارهای معاملاتی نيست و مسئوليت استفاده از اين اطلاعات برعهده خوانندگان محترم است.

برای اطلاع از قیمت میلگرد بافق و مشخصات تولیدی آن می‌توانید با کارشناسان فروش  ما تماس بگیرید یا به لینک صفحه قیمت مراجعه کنید.

نوشتهٔ پیشین
میلگرد کلاف آج دار: عنصری مستحکم در دنیای ساختمان‌ سازی
نوشتهٔ بعدی
تحلیل هفتگی تخصصی گروه صنعتی یاران – شماره 33 – 17 اردیبهشت 1403

مطالب مرتبط